Врбашани најбољи у куглању и стрељаштву

автор апм
991 Опатрене

ВРБАС – Прво место у екипном такмичењу у куглању заузело је КПД „Карпати“ из Врбаса са 526 бода, друго место КУД „Тарас Шевченко“ из Ђурђева са 452 бода, а треће екипа КПД „ДОК“ из Куцуре са 443 бода на Спортским играма „Јаша Баков“ који су у суботу одржане у Врбасу, као предпоследње овогодишње такмичење.

JB-02

У појединачном такмичењу у куглању прво место освојио је Васо Николић из КПД „Карпати“ из Врбаса, друго Илија Остојић из КПД „ДОК“ из Куцуре, а треће Владимир Захорјански из КПД „Карпати“ из Врбаса.

У екипном такмичењу у стрељаштву прво место заузело је такође КПД „Карпати“ са 508 круга, друго КУД „Др Хавријил Костељник“ из Куле са 469 круга, а треће место освојила је екипа „Папивинг“ из Врбаса са 379 круга.

JB-03

У појединачној конкуренцији у стрељаштву прво место освојио је Данијел Радвањи из Врбаса са 214 бода, други је био Игор Бесермињи из Врбаса са 210 бода, а треће место освојио је Владимир Жирош из Куле са 208 бода.

JB-04

На такмичењу је учествовало седам екипа – први пут екипа КУД „Др Хавријил Костељник“ из Куле (у стрељаштву), Друштво Русина у Суботици из Руског Крстура, КУД „Тарас Шевченко“ из Ђурђева, КПД „ДОК“ из Куцуре и две екипе из Врбаса – „Карпати“ и „Папивинг“.

JB-05

Врбас, односно Друштво „Карпати“, већ је традиционално домаћин Спортским играма у куглању и стрељаштву, а турнири су одржани у Центру за физичку културу (ЦФК) „Драго Јововић“. Управни одбор СБ „Јаша Баков“ и КПД „Карпати“ такмичења организују у сарадњи са ЦФК „Драго Јововић“ који је обезбедио просторије без надокнаде, а финансијски су их подржали Радно тело за спорт Националног савета Русина и предузетник Владимир Захорјански из Врбаса.

После такмичења, у просторијама „Карпата“, победницима су уручене дипломе и за све учеснике организовано је дружење и ручак.

JB-06

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ