Дани крстурске паприке 13. и 14. августа

автор зам
1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Овогодишњи, пети Дани крстурске паприке, биће одржани 13. и 14. августа, закључено је на проширеној седници Организационог одбора, који је у недељу, 12. јуна, одржан у крстурској Месној заједници.

Дани крстурске паприке ове године ће се оджати на три локације – 13. августа (субота) преподне за паприкаре на огледном пољу са паприком рогуљом врсте „каптур”. Поподне са сарадницима Удружења паприкара, првенствено откупљивачима, такође ће бити организована посета њивама, а затим ће у центру села бити дефиле парадних кочија, отварање манифестације, дечији маскенбал, културно-уметнички програм и разонода за посетиоце.

У центру села ће бити постављени разни штандови са ручним радовима, поврћем, штандови осигуравајућих и хемијских кућа са којима паприкари сарађују, као и кување јела у котлићима.

Другог дана манифестације (у недељу, 14. августа) на Хиподрому „Леји” биће коњичке трке, штандови, кување котлића, као и разна такмичења за децу.

Главни организатори Дана крстурке паприке је Удружење паприкара, у сарадњи са Удружењем жена „Бајка”, Удружењем занатлија и приватних предузетника, Коњичким клубом „Русин”, Месном заједницом, ЈКП „Руском”, Домом културе, као и удружењем пецароша и ловаца.

За организовање манифестације конкурисано је у Покрајински секретаријат за пољопривреду, подржаће је и многи спонзори, а организаторима је најављено да ће главни покровитељ манифестације бити Општина Кула.

У петак, 17. јуна, Удружење паприкара са више од 30 сарадника из разних хемијских, осигуравајућих кућа и стручних пољопривредних служби, који су ове зиме држали предавања у Крстуру, организује дружење и вечеру у ресторану „Лонгов”, а сви они ће бити и спонзори Дана паприке.

4-Dnji_paprigi-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ