Завод и Општина потписали Протокол

автор зам
856 Опатрене

КУЛА – Директор Завода за културу војвођанских Русина (ВР) Сергеј Тамаш и председник Општине Кула Драган Трифуновић јуче, 19. октобра у Кули, потписали су Протокол о међусобној сарадњи у организовању и одржавању Централне прославе националног празника Русина у Србији, која ће 16. јануара 2016. године бити у Кули.

Протоколом су одређене обавезе обеју страна, а потписан је на основу ранијих договора и усмено датој подршци Општине Кула за организовање Централне прославе у Кули, што је сада и службено верификовано.

Како Рутенпрес сазнаје од директора Завода Сергеја Тамаша, протоколом је утврђено и да ће пријем за госте и учеснике после Свечане академије бити у просторијама Мађарског културног центра „Непкер“ у Кули, с обзиром да је до сада у оптицају било неколико варијанти.

На јучерашњем потписивању Протокола присуствовали су и председник Извршног одбора Националног савета Русина Жељко Ковач и председница Скупштине општине Кула Снежана Мркаић.

Гости су функционере Општине упознали са већ утврђеним програмом Централне прославе на Организационом одбору, а и сада је истакнуто да ће обележавање националног празника Русина у Кули окупити велики број гостију представника државних, покрајинских и локалних органа, госте из иностранства, учеснике као и представнике установа, институција и удружења из русинске заједнице у Србији.

На јучерашњем састанку је речено и да је Завод за културу ВР главни организатор и финансијер Централне прославе, а организује је посебан Организациони одбор. У складу са досадашњом праксом о техничкој и другој подршци локалне самоуправе где су оджаване, сада је и са Општином Кула потписан Протокол о сарадњи.

Protokol-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ