И крстурске привреднике и паприкаре забрињава затвореност границе са Хрватском

автор сен
938 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Забрана пролаза преко границе у Хрватску, а посебно забрана увоза робе из Србије, можда ће се негативно одразити и на рускокрстурске привреднике и пољопривреднике.

Тапетарија “Комфорт” своје производе пласира у иностранство и њихова роба пролази кроз Хрватску. Власник тог предузећа Игор Рац је за Рутенпрес рекао да кроз ту границу недељно извезу око 12 камиона намештаја.

– Имали смо састанак са радницима и договорено је да ћемо радити док имамо смештајних капацитета. Имамо и термине за предају робе, али претпостављам да нећемо плаћати пенале због пробијених термина. Ако ова ситуација потраје дуже, највећи проблем представљаће нам недостатак простора за складиштење робе – рекао је Рац.

Због садашње ситуације на граници и откупљивачи крстурске паприке који је извозе у Хрватску, јуче су стопирали откуп. Како је рекао Павле Малацко из предузећа “Т-пам”, ситуација још није алармантна, али ако граница не буду отворена за два-три дана, штета је могућа, пошто Крстурци неће моћи продати сву своју паприку.

Само преко поменутог предузећа из Руског Крстура у Хрватску се дневно извози од 20 до 60 тона паприке.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ