Како решити проблем неуписивања деце у русинско одељење у Куцури

автор тах
1.1k Опатрене

КУЦУРА – Јуче у вечерњим часовима у просторијама куцурског Каритаса одржан је састанак Подручне канцеларије Националног савета (НС) Русина о образовању, односно о (не)уписивању ученика у русинска одељења у куцурској Школи.

Поред чланова Подручне канцеларије и њеног председника Николе Губаша, и иницијатора  састанка – потпредседника НС Николе Шанте и чланица Одбора за образовање НС Весне Рагаји Цап, на састанку је присуствовао и председник Националног савета Русина Славко Рац, председник Извршног одбора НС Жељко Ковач, председница одбора за образовање НС Меланија Римар, чланови Одбора за образовање Савета Серафина Јаглица и Славко Сабо, председник Друштва за русински језик, књижевност и културу др Јулијан Рамач, као и велики број просветних радника.

Kocur-02

На састанку су изнете чињенице о све мањем броју уписане деце у русинско одељење ОШ и предложена су нека решења за мотивисање родитеља да се одлуче за овај потез.

Подручна канцеларија НС у Коцуре планира да преузме одређене мере да би се лакше дошло до решења овог великог проблема, у том смислу договорено је да ће убрзо бити одржан још један састанак, на који ће бити позвани родитељи будућих ђака првака.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ