Културно-забавни програм „Дана крстурске паприке“ одржан је у центру села

автор маф
1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – У центру Руског Крстура у поподневним часовима, у суботу, 13. августа, одржан је и културно-забавни програм овогодишње Туристичко-привредно-културне манифестације „Дани крстурске паприке“.

И ове године била је организована изложба паприке и њених прерађевина, другог поврћа и производа домаће радиности, а заједно са представницима семенских и хемијских кућа и осигуравајућих друштава, учествовало је око 50 излагача из више места.

Штанд са именом „Омладински шпајз“, који су поставили Наташа Међеши и Иван Нађ из Руског Крстура, проглашен је за најлепши, а традиционлану награду за најтежу паприку ове године је добио Ђура Арва, чија је паприка била тешка 370 грама.

У знаку манифестације – паприке, одржан је традиционални маскенбал деце, а најбоље маске су имали Доријана Пап и Алексеј Роман.

Неколико спонзора је помогло и кување разних традиционалних јела у чак 15 котлића који су посетиоцима понуђени по приступачној цени. Такође, могло се купити и освежење, а после службеног програма који је водио глумац Емил Њаради, посетиоце је до касних сати забављао „Пицикато бенд“.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ