Мартина Афић најбоља у Округу из српског језика

автор маф
1.2k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Ученица осмог разреда Основне школе „Петро Кузмјак“ Мартина Афић у својој категорији заузела је прво место на Окружном такмичењу из српског језика као нематерњег, које је у петак одржано у крстурској Школи.

Мартина Афић је била најбоља од 7 ученика осмог разреда, а освојила је 19, од могућих 20 бодова и пласирала се на Републичко такмичење. Друго место није додељено, а трече су поделиле Катарина Бенка из Лалића, тереза Будински и Марија-Славка Мудри из крстурске Школе. По броју бодова, на Републичко такмичење пласирале су се и Бенкова и Будински.

У категорији седмих разреда такмичило се 11 ученика и освојена су само трећа места, а поделили су их Теодора Новаковић и Соња Баљицки из ОШ „Петро Кузмјак“, и Петра Грицбахер из кулске ОШ „Петефи бригада“. На Републичко такмичење пласирали су се Новаковић и Баљицки.

Најбољи ученици добили су дипломе, а њихове наставнице – Марија Баљинт, Еуфемија Чапко из крстурске, Соња Ђурко Нађ из лалићке и Трајанка Јанчевски из кулске Школе, добиле су похвалнице.

Осим ученика из крстурске Школе, такмичили су се и ученици из школа у Сомбору, Бездану и Купусине са мађарским наставним језиком.

1-Zmahanje-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ