Међу награђеним студентима Татјана Дудаш и Душан и Владимир Костић

автор код/маз
950 Опатрене

НОВИ САД – У амфитеатру централне зграде Универзитета у Новом Саду у понедељак, 1. јуна, додељене су награде студентима за постигнути успех у школској 2013/2014. години, а међу награђенима је и Татјана Дудаш из Куле, као и браћа Душан и Владимир Костић из Сремске Митровице.

Татјана Дудаш добила је награду као најбољи студент на Пољопривредном факултету, са средњом оценом за време студирања 9,93. Она је завршила Фитомедицину, потом је наставила школовање на мастер студијама у Француској, на смеру Оплемењивање биљака, а тренутно је на пракси у Белгији, где ће од септембра продужити мастер студије.

Душан Костић, студент друге године Факултета техничких наука, добио је награду за успех у досадашњем студирању са просечном оценом 10,00, док је Владимир Костић, студент пете године Медицинског факултета, награду добио за друго место на државном првенству у трци на 1 500 метара.

Душан и Владимир су Русини по мајци и активни су чланови русинске заједнице у Сремској Митровици.

Универзитет у Новом Саду сваке године својим студентима додељује награде за постигнуте успехе у студирању, стручном и научном раду, уметности и спорту, које су остварили у прошлој школској години.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ