Међу најбољима и Антонија Монар и Иван Будински

автор зам
1.3k Опатрене

БЕОГРАД – Међу јуче награђеним најбољим ђацима завршних разреда основне школе у целој Србији је и Антонија Монар и Иван Будински из Руског Крстура, као победници на Републичком такмичењу у атлетици.

Похвалнице и лап-топове за 163 ученика који су ове године били најбољи на међународним и државним такмичењима у науци, култури и спорту, јуче у Београду доделила је Фондација Драгице Николић, а награде ученицима уручила је председница Управног одбора Фондације Драгица Николић.

На постигнутом успеху ученицима је честитао и председник Србије Томислав Николић, министар просвете Срђан Вербић и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Николићева је том приликом истакла да су награђени својим знањем, успесима и освојеним наградама постали хероји својих школа, својих места и целе Србије.

На пријему поводом уручивања награда најбољим ученицима присуствовали су и родитељи Монареве и Будинскија, а пре пријема, за ученике је организовано и туристичко разгледање Београда.

Антонија Монар награду је добила за освојено прво место у скоку у вис на Републичком (државном) првенству за ученике ОШ у атлетици, које је одржано у Новом Саду 21. маја. Прво место освојила је са прескоченом висином од 1,52 метара.

Иван Будински награђен је за освојено прво место на истом такмичењу, али у бацању кугле на 14,70 метара.

Пре државног првенства у својим категоријама Монарева и Будински су били најбољи и на општинским, Окружном и Међуокружном такмичењу, а припремала их је Сања Тиркајла.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ