На „Данима крстурске паприке“ гости из Словачке

автор маф
1.1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – У центру Руског Крстура у суботу, 13. августа, пету Туристичко-привредно-културну манифестацију „Дани крстурске паприке“ службено је отворио заменик председника Општине Кула Карољ Валка, испред Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство Предраг Гајић, као и председник Удружења паприкара „Капсикум анум“ Владимир Варга.

Пред многобројним посетиоцима одржан је Дефиле парадних запрега чланова домаћег Коњичког клуба „Русин“ и њихових гостију, а у културно-уметничком делу програма наступили су гости из Словачке. Певачке групе Фолклорног ансамбла „Тепличан“ наступиле су са више композиција, под руководством Терезке Кубањове која је пратила певаче на хармоници. У овом делу програма, по тактовима њихових композиција, заиграла је и дечија фолклорна група домаћег Дома културе са кореографом Габријелом Сајанковић.

Главни организатори Манифестације су Удружење паприкара „Капсикум анум“ и Коњички клуб „Русин“, а овогодишњу манифестацију су финансијски помогли Општина Кула и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, као и још око 27 разних спонзора. Организацију манифестације својим услугама или производима помогло је још 13 спонзора из села.

Фото-галерија са целе манифестације налази се на сајту www.ruskeslovo.com.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ