На Управном одбору Јоаким Рац изабран за директора Дома културе

автор зам
954 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – На јучерашњој седници Управног одбора (УО) Дома културе Руски Крстур за директора те установе изабран је Јоаким Рац Мими, који је и до сада обављао ову функцију.

На Јавни конкурс за директора Дома културе, који је био расписан 16. новембра, стигле су пријаве два кандидата – досадашњег директора, кореографа Јоакима Раца и Владимира Малацака, који је од јуна 2005. године до априла 2012. године био вршилац дужности директора крстурског Дома културе, а јавности је познат и као композитор и музичар. Оба кандидата су из Руског Крстура.

На седници УО је присуствовало свих седам чланова и о избору директора одлучивано је јавним гласањем. Јоаким Рац добио је четири, а Владимир Малацко три гласа.

Одлука, односно предлог за избор директора Дома културе, биће послата оснивачу – Општини Кула на именовање. Пре именовања, оснивач о кандидату за директора мора добити мишљење Националног савета Русина, с обзиром да је Дом културе Руски Крстур проглашен за установу од посебног значаја за Русине. Садашњи мандат Јоакиму Рацу истиче 16. јануара 2016. године.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ