Организациони одбор отворен за сугестије

автор аму
992 Опатрене

КУЛА – У просторијама Русинског КУД „Др Хавријил Костељник“ у Кули у уторак, 23. јуна, одржан је други састанак Организационог одбора за одржавање Централне свечаности Националног празника Русина Србије, у Кули 2016. године. На састанку су присуствовали представници кулског КУД, директор Завода за културу војвођанских Русина мр Сергеј Тамаш, заменик председника Националног савета Русина Јовген Мудри, директорка Школе за музичко образовање (ШОМО) у Кули Љиљана Барна Никитовић, и други заинтересовани.

На састанку је било речи и о написима у вези са досадашњим централним обележавањима празника и, како је речено, Организациони одбор отворен је за конкретне сугестије које могу подићи ниво свечаности.

Организациони одбор заузео је став да се концепција Свечаности не мења, као и да се оваква форма обележавања спроведе и у Суботици и Бачинцима, а предложено је и да се на време почне са осмишљавањем нове концепције обележавања Националног празника Русина.

Директорка ШОМО Љиљана Барна Никитовић и наставница у овој школи Татјана Кнежевић прихватиле су предлог да осмисле музичке делове потребне за пратеће активности Централне свечаности у Кули, као што је отварање изложбе и промоција монографије.

Александар Мудри информисао је присутне о оснивању редакције за писање монографије Русина у Кули, а Владимир Лазор иницирао је одржавање шаховског турнира.

Како је договорено, наредни састанак Организационог одбора биће 28. јула у 18 часова у просторијама КУД „Др Хавријил Костељник“. Састанци су отворени за јавност, па у раду Одбора могу учествовати сви заинтересовани.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ