Почеле пријаве за кување котлића на Данима паприке

автор сен
1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Овогодишњи Дани крстурске паприке биће одржани 15. и 16. августа, а на састанку Организационог одбора манифестације, одржаном у среду, 1. јула, договарало се о гостима, излагачима, и о другим детаљима везаним за манифестацију.

На Дане крстурске паприке доћи ће и делегације Русина из Румуније, Украјине и Словачке, одкупљивачи паприке, као и представници семенских кућа који ће имати и своје штандове.

Првог дана састаће се паприкари са одкупљивачима и гостима, а потом ће бити организован одлазак на њиве и на саветовање о продукцији паприке. Послеподне у центру села биће отворена манифестација, културно-уметнички програм и разонода за госте и домаћине.

Традиционално кување котлића организатори ће препустити Крстурчанима, па су позвали предузећа и појединце из Крстура да се пријаве за кување котлића, са напоменом да сав приход од продаје иде самим куварима. Заинтересовани Крстурчани треба да се пријаве Душици Орос на телефон 064/97-81-413.

Другог дана манифестација се сели на Хиподром „Леји“, где ће бити одржана коњичка такмичења и забава уз музику, утврђено је на састанку Организационог одбора.

 

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ