Угашено ЈП за информисање „Врбас“

автор апм
924 Опатрене

ВРБАС – На јучерашњој седници Скупштине општине (СО) Врбас донета је одлука о престанку постојања и о укидању издавача Јавног предузећа (ЈП) за информисање „Врбас“.

Ова одлука донета је на основи Закона о јавном информисању и медијима, Уредбе о преносу капитала без надокнаде запосленим, Статута Општине Врбас, као и Закључака Агенције за приватизацију Републике Србије о прекиду поступка приватизације, које је у ово предузеће стигло 12. октобра.

Овом одлуком угашен је Радио „Врбас“ и ТВ „Бачка“, а права и обавезе, одговорност и власништво Предузећа преузима Општина Врбас, такође и његову документацију и архиву.

На седници СО Весна Рогановић је разрешена са функције вршиоца дужности директора поменутог предузећа, као и чланови Надзорног одбора ЈП за информисање „Врбас“.

ЈП за информисање, односно његов Радио „Врбас“ (имао је и регионалну дозволу) и ТВ „Бачка“, информисали су на српском, русинском, мађарском и украјинском језику, а радило је од краја децембра 1991. године. Радио „Врбас“ самостојно је радио од 1975. године, а ТВ „Бачка“ је била основана 2003. године.

Verbas-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ