Утихнуо Радио Сомбор

автор зам
831 Опатрене

СОМБОР – После 44 године непрестаног рада, у понедељак, 2. новембра, три дана пре последњег термина за оглашавање његове продаје, сасвим су утихли таласи Радио Сомбора. Емитовање је престало јер је Радију искључена струја због великог дуга.

Како пише новосадски „Дневник“, Радио Сомбор би ионако био угашен, јер Агенција за приватизацију није имала намеру дати га на продају. Дугови фирме, који износе око 5 милиона динара, много су већи од њене процењене вредности, па ће највероватније доћи до стечаја и гашења.

Радио Сомбор је последњи јавни медиј у Западнобачком округу, од оснивања програм је емитовао на српском и мађарском језику, а последњих 10 година и на језицима мањина који живе у сомборској и околним општинама – на хрватском, буњевачком, једно време и на ромском језиу. Прошао је и једну приватизацију 2007. године, која је била поништена.

Радио Сомбор напустило је око 20 запослених, а садашњих шесторо чекају да им Министарство за рад одобри социјални програм за који су се изјаснили.

Грађани у Сомбору и општини сада информише један приватни локални радио, две кабловске ТВ, писани медиј на српском језику „Сомборске новине“ и недељник на мађарском језику „Дунатај“, који до краја године може бити угашен.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ