Гимназијалци имали скајп-час са вршњацима у Велсу

автор маф
962 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Гимназијалци другог разреда Средње школе „Петро Кузмјак“ – по шесторо из одељења на русинском и српском језику, са професорком Наталијом Будински јуче су одржали скајп-час са вршњацима из једне школе у Велсу (Велика Британија) и њиховим наставником Полом Воткинсом.

На часу су ученици једни друге упознали са темама из ученичког живота, постављали су питања о интересантним местима у њиховом насељу, слободном времену, музици, спорту и другом. Као поклон својим вршњацима, ученица Марина Роман из Крстура у пратњи другарица, отпевала је две савремене енглеске песме. С обзиром да је комуникација била на енглеском језику, на крају је професор Воткинс похвалио знање енглеског језика наших ученика.

Како је за Рутенпрес рекла професорка Наталија Будински, Школа је скајп-час организовала већ други пут, а захваљујући њеном чланству у заједници Микрософтиновативних наставника, где је професор Воткинс скајп-мастер. Ово је заједница наставника који у настави примењују савремене начине рада, са акцентом на коришћењу микрософт-технологија.

Циљ оваких скајп-часова је повезивање и међусобно упознавање ученика, као и коришћење савремених начина интернет-комуникације а, како је рекла Будински, ово је само почетак оваквих часова у крстурској Школи.

7-Skajp-03

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ