Дан школе у част Петру Кузмјаку

автор сен
915 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Основна и средња школа са домом ученика „Петро Кузмјак“ свечаним програмом у Великој сали Дома културе Руски Крстур јуче је обележила свој дан. Ове године се обележава 200-годишњица од рођења првог крстурског школованог учитеља Петра Кузмјака, што је био повод да се програм прославе посвети управо њему.

Како је истакла директорка Школе Хелена Пашо Павловић, школска 2015/2016. година за крстурске ученике и наставнике била је веома успешна, а неке ваннаставне активности ученици су представили и у јучерашњем програму. Директорка Пашо Павловић је детаљно изложила учешћа ученика на такмичењима и успехе које су остварили. Највећи успех у овој школској години постигла је Леонела Цифрић која се пласирала на Европско такмичење „Шта знаш о саобраћају“.

Средњошколци су такође учествовали на општинским такмичењима из физике, историје и на спортским такмичењима у рукомету и кошарци, окружним из историје, а ученици смера Туристички техничар на факултету „Сингидунум“ решавали су студије случаја.

Као гости на програму обележавања Дана школе били су народна посланица Олена Папуга, председница Одбора за образовање Националног савета Русина Меланија Римар, председник Извршног одбора НС Жељко Ковач, председница Скупштине општине Кула Снежана Мркаић, општински просветни инспектор Зоран Ракић, председник Савета Месне заједнице Руски Крстур Владимир Олејар, крстурски парох о. Михајло Малацко, саветници у Школској управи Сомбор, директори школа, међу њима и из Куцуре и Ђурђева, домова ученика, као и колектив Школе.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ