На русински језик у шидској општини пријављено је 37-оро ученика

автор влдји
968 Опатрене

ШИД – Са почетком нове школске године почели су и часови русинског језика као изборног предмета у две основне школе у шидској општини, а наставу држи наставница Златка Сивч Здравић.

Према речима наставнице Сивч Здравић, у ОШ „Сремски фронт“ у Шиду на часове русинског језика уписано је 12 ученика од првог до осмог разреда, а часови се одржавају понедељком.

У Подручном одељењу поменуте школе у Бикичу на изборној настави русинског језика има шесторо ученика из првог, другог и четвртог разреда, а часови су четвртком, у 11,30 часова.

У ОШ „Бранко Радичевић“ у Шиду за русински као изборни предмет определило се 12 ученика од првог до осмог разреда, а часови се одржавају уторком.

Као што је рекла наставница Златка Сивч Здравић, у Одељењу поменуте школе у Бачинцима на русински језик пријављено је седморо ученика, четири ученика од првог до четвртог разреда и три ученика од петог до осмог разреда.

Наставница додаје да часове русинског језика држи и нарусинској парохији у Шиду, суботом после часа веронауке, коју предаје парох о. Михајло Режак.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ