Одржана седница Савета Месне заједнице Руски Крстур

автор зам
902 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – У Руском Крстуру јуче, 1. децембра, одржана је редовна седница Савета Месне заједнице на којој су прихваћене мање измене у финансијском плану МЗ после ребаланса буџета Општине Кула, а које се односе на рад Служби МЗ.

Како је рекао председник Савета МЗ Владимир Олејар, на основу закључака Савета са прошле седнице о незадавољству са малим бројем инвестиција у Крстуру ове године, о чему је разговарао и са челницима Општине Кула, договорено је да ће се до краја ове или на пролеће наредне године, ставити асфалт на Новом насељу, као и у једној улици у овом делу села, а у плану је и чишћење јендека.

Олејар је наговестио да нови месни самодопринос у Крстуру највероватније неће бити расписан, али да ће средства из самодоприноса Крстурчанима остати на располагању, што је око 10 милиона и 600 хиљада динара.

На захтев Удружења младих Руског Крстура „Пакт Рутенорум“ да им се за рад уступи Дом омладине, савет је одлучио да ће Општини Кула упутити овај захтев, с обзиром да ја тај објекат у њиховом власништву.

Такође, изнете су и информације о одржавању Спортске хале, у којој се свакодневно одржавају спортске активности. Чланови Савета МЗ су истакли да су задовољни са њеним функционисањем, а својим услугама помажу и предузећа „Електромонтажа“, ЈКП „Руском“, Месна заједница, Школа „Петро Кузмјак“ и други.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ