Прва расправа о новом самодоприносу, у Општину захтев за тумачење о летњој башти

автор зам
900 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – На предлог председника Савета Месне заједнице (МЗ) Руски Крстур Владимира Олејара, чланови Савета на јучерашњој седници донели су одлуку о смањењу његовог волонтерског додатка за обављање ове дужности са 20 на 10 хиљада динара месечно, а овај вишак средстава ове године ће бити усмерен на дотације друштвеним организацијама. Како је речено, волонтерска надокнада Олејару ће до краја мандата бити 10 000 динара месечно, а наредне године ће се 120 000 динара на годишњем нивоу усмерити финансијским планом.

С обзиром да садашњи крстурски самодопринос истиче у јануару наредне године, на јучерашњем састанку Савета МЗ почела је начелна расправа о потреби и могућностима за увођење новог, а о томе ће се расправљати и убудуће, како на Савету, тако и на нивоу удружења грађана, а касније и целог села.

На дневном реду је била и расподела одводних цеви које су после последњг уређења јарака остали неискоришћени у ЈКП „Руском“, тако да сви заинтересовани Крстурчани којима у потребне могу да се јаве секретару МЗ, а могуће је добити највише 4 цеви.

Позитивно је решена молба Месне организације Савеза инвалида да им се одобри коришћење заједничких просторија за рад удружења у Спортској хали, а молбе везане за комуналне радове биће прослеђене ЈП „Завод за изградњу“ Кула. Молбе које се односе на уређење атмосферских вода биће решаване кад у Крстуру почне овогодишње уређење јарака, речено је на седници Савета.

Што се тиче летње баште испред Мензе, одлучено је да се Општини Кула пошаље службену молбу за тумачењем да ли је легално постављена и да се Савету МЗ достави документација о њеном постављању, као што је и студија о оправданости оваквог објекта, с обзиром да су то, како је речено, јавна документа.

За недавно постављене знакове о забрани паркирања у центру Крстура, на Савету је речено да се они односе само на забрану заустављања и паркирања возила на путу, а не и око пута.

На седници Савета присуствовали су и одборници у Скупштини општине Кула из Крстура – Марија Шепински и Владимир Варга.

3-MZ-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ