Сутра и прекосутра „Дани крстурске паприке“

автор сен/зам
990 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Сутра и прекосутра, 13. и 14. августа, у Руском Крстуру ће бити одржана Туристичко-привредно-културна манифестација „Дани крстурске паприке“, а главни организатори, Удружење паприкара „Капсикум анум“ и Коњички клуб „Русин“, и за ову годину су најавили богат и разноврстан програм.

Манифестација ће почети сутра у 11 часова на огледним пољима паприке, где ће посетиоцима бити представљено више сорти паприке, а затим ће бити одржане стручне консултације. После огледних, биће организован обилазак још неколико парцела под паприком.

„Дани крстурске паприке“ ће службено бити отворене сутра у 17 часова у центру села, где ће на око 25 штандова бити представљене разне семенске, хемијске и осигуравајуће куће, произвођачи поврћа и производа домаћих радиности.

У центру ће бити и културно-уметнички програм, дечији маскенбал, додела награда и кување традиционалних јела, а најављено је кување осам врста јела у 15 котлића.

Организатори на отварању очекују и представнике Општине Кула и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, који финансијски подржавају манифестацију.

Другог дана, у недељу 14. августа, „Дани крстурске паприке“ ће бити на Хиподрому „Леји“, где ће у 14 часова почети касачке коњске трке, али и разни пратећи садржаји.

Предвиђене су четири једнопрежне касачке трке, дефиле фијакера и ревијална двопрежна касачка трка.

12.08.-Dnji papr-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ