Апел за спашавање Шаховског клуба „Омладинац“ из Куцуре

автор злк
1.2k Опатрене

КУЦУРА – Шаховски клуб (ШК) „Омладинац“, који се већ скоро 10 година такмичи у Војвођанској лиги, група Бачка, прошле године је заузео друго место и већ дуже време је најуспешнији шаховски клуб у општини, остао је без финансијске подршке Општине Врбас.

Клуб је остао без финансирања због тога што су на конукурс за финансирање спортских клубова општине Врбас, предали старе, прошлогодишње формуларе, који се и сада налазе на сајту општине, а на којима не пише да су неважећи.

По речима председника Клуба Јанка Бесермиња, Клуб није обавештени да је отворен нови сајт, на ком се налазе и нови формулари, а на конкурсу су одбијени без решења, образложења и без права на жалбу.

После више разговора са компетентнима, у врбаској општини је речено да Клуб нема право жалбе, да је одлука коначна и да ове године Општина неће определити средства за функционисање ШК.

С обзиром на околности, Клуб је приморан да из других извора пронађе средства за редовне делатности, у шта спада и регистрација Клуба, котизација, плаћање рејтинг-таксе, трошкови за судије и такмичења. ШК „Омладинац“ моли шахисте и љубитеље шаха да помогну Клубу како не би дошло до његовог гашења. Сви који желе да помогну, средства могу да уплате на жиро-рачун: Банка Интеса, 160928086-09 за ШК „Омладинац“.

 

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ