Наталија Будински „Лице математике“

автор маз
1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Наталија Будински, професорка математике у Основној и средњој школи са домом ученика „Петро Кузмјак“, једна је од десет победника конкурса „Лица математике“ који је организовао Центар за промоцију науке поводом овогодишње манифестације „Мај – месец математике“.

На конкурс се пријавило 200 наставника и професора из целе Србије, а десет победника изабрала је комисија Центра за промоцију науке. Изабрани су из Новог Сада, Уба, Лесковца, Чачка, Бајине Баште, Смедерева, Крајишника, Лазаревца и Руског Крстура.

„Лица математике“ ће популаризовати математику, објашњавати је на једноставан начин показујући колико она може бити и забавна.

Десеторо изабраних учествоваће на презентацији у Београду, у организацији Центра за промоцију науке, као и у својим местима и околним научним клубовима. Биће и чести гости у медијима. Центар за промоцију науке спровешће медијску кампању да би их промовисао као групе, али и као појединце.

„Лица математике“ биће и учесници велике математичке изложбе, јер ће портрети победника заједно са њиховим добрим праксама, бити изложени у галеријама Београда.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ