Меморијал завршен одличном представом Црвенчана

автор зам, фото сен
802 Опатрене

РУСКИ КРСТУР – У недељу, 26. марта, у Руском Крстуру је завршен овогодишњи 49. Драмски меморијал Петра Ризнича Ђађе, и то одличном представом Театра „Стеван Сремац“ из Црвенке, чији се ансамбл упустио у тумачење тежег драмског текста Бертолда Брехта „Малограђанска свадба“, класика познатог по анархистичко-социјалистичким идејама и оштрим критикама друштвених дешавања.

Под сигурном професионалном режисерском руком познатог глумца Српског народног позоришта из Новог Сада Радоја Чупића, једанаесточлани старији и млађи ансамбл убедљиво је пренео поруку писца, а још више режисера, који је горе поменуту друштвену критику надоградио са поруком да устаљени живот и норме понашања доводе до револуционарних промена, који не иду увек и набоље, јер је представу завршио опоменом – наговештавањем тоталитаристичког (фашистичког) режима.

Осим светлосних, мизансценских и музичких ефеката, веома успешне су биле и кореографске тачке у представи, које потписује Јелена Салонтаји, а у веома уједначеном глумачком ансамблу мало се издвајају већ доказани глумци Цвијета Јовановић Мучалица, Зоран Радуловић, Биљана Бјелан и Душан Николић.

Иако је на овогодишњем Меморијалу било мање представа него иначе, утисак је да је већина била на добром квалитативном нивоу, не само за старије, већ и за децу.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ