Школа „Петро Кизмјак“ у новом пројекту

автор маф
1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Ученици првог разреда Гимназије на русинском језику Средње школе „Петро Кузмјак“ Терезка Будински и Марко Буила изабрани су (на конкурсу) за учествовање у Програму међународне мобилности и дигиталних вештина младих људи зи руралних средина – RUR.IT.A.N.I.A.

Будински и Буила су једни од десеторо изабраних младих људи из Србије, а у целом пројекту учествоваће 100 младих од 16 до 22 године из 9 европских земаља – Албаније, БиХ, Немачке, Француске, Шпаније, Пољске, Естоније, Белгије и Србије.

Изабрани ученици ће проћи 14-дневне обуке за овај пројекат, који ће бити остварен преко међународне размене ученика. Обуке ће бити у Србији, Белгији и Немачкој, а ученица Терезка Будински из Руског Крстура путоваће у Немачку од 23. јула до 6. августа, а Марко Буила у Белгију од 21. августа до 3. септембра.

Данас и сутра, ови изабрани ученици ће заједно са педагошкињом Љубицом Њаради, која је крстурску Школу и укључила у овај пројекат, учествовати на информативном разговору у Волонтерском центру Србије у Београду, који заједно са Младим истраживачима Србије реализује овај пројекат.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ