Каритас Аустрије финансира ветрозаштитни појас

автор тах
1k Опатрене

ВРБАС/КУЦУРА – Општину Врбас, а затим и Добровољно ватрогасно друштво у Куцури, јуче је посетила представница Каритаса Аустрије Михаела Кондак. Прилика за посету било је праћење реализације пројекта превенције од елементарних непогода у којима је учествовала врбашка општина, а коју је финансирао Каритас Аустрије.

Кондакову и координатора пројекта Каритаса Србије Елемира Џуџара у Општини Врбас дочекао је председник Општине Милан Глушац, члан Општинског већа Душко Чутурило и директор ЈАЗИП Марко Ђурковић.

Представници Општине су са Кондаковом разговарали о делу пројекта у ком ће бити формиран ветрозаштитни појас на путу Врбас-Фекетић, где је пре неколико година било великих наноса снега. Каритас Аустрије је обезбедио 700 хиљада динара, за које ће бити посађено 9 000 жбунова и 500 садница дрвећа, а део зеленила биће посађен и на путевима у Деспотову и Савином Селу.

Поводом недавне донације за машину за чишћење снега, као и бројне акције на озелењавању, у Куцури се Кундакова срела са куцурским ватрогасцима, на челу са председником Златком Нађфејом, као и председником Куцурског удружења младих Стеваном Самочетом, а гошћу је у Куцури дочекао и секретар Ватрогасног савеза Војводине Мирослав Милановић.

Представници Каритаса посетили су и пут Врбас-Фекетић на ком ће почети садња ветрозаштитног појаса, а у Куцури ће слична акција бити организована у суботу.

11-Karitas-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ