Школу у Крстуру посетили наставници са југа Србије

автор маф
1.1k Опатрене

РУСКИ КРСТУР – Школа „Петро Кузмјак“ јуче је била домаћин једној групи наставника српског језика као нематерњег из општина на југу Србије, а у оквирима пројекта „Сусрети наставника српског као нематерњег језика“ Координационог тела Владе Републике Србије за општине Медвеђа, Бујановац и Прешево.

Госте у Крстуру примила је директорица Школе Хелена Пашо Павловић и упознала их је са Школом и наставом. На часовима српског језика код наставница Марије Баљинт и Еуфемије Чапко пратили су комбиновану савремену методику наставе, а потом је одржан Округли сто, где су са домаћим наставницима разменили искуства у раду.

Гости, на челу са Рахимом Салихијем, саветником директорке Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Медвеђа, Бујановац и Прешево, а у оквирима поменутог пројекта, наставници са југа Србије јуче су посетили и школу у Бачком Петровцу. Друга група наставника била је у школама са мађарским наставним језиком у општинама Кањижа и Сента.

Како је планирано, наставници са југа Србије данас ће бити гости и Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, науку и националне мањине-заједнице, где ће бити изнети позитивни војвођански примери у образовању националних мањина.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ