Троје из Крстура и један ученик из Куле представљали Западнобачки округ на Републичком такмичењу

автор маф
963 Опатрене

БЕОГРАД/РУСКИ КРСТУР – На Републичком такмичењу „Шта знаш о саобраћају“ за ученике основних школа, које је у Београду одржано 26. и 27. маја, Западнобачки округ је представљало четворо ученика из кулске општине – Иван Рац, Леонела Цифрић и Уна Планчак из ОШ „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура и Константин Ничетин из ОШ „Иса Бајић“ из Куле. У конкуренцији 27 екипа, по појединачним резултатима, налазе се у горњем делу табеле, рекао је за Рутенпрес наставник у ОШ „Петро Кузмјак“ Зденко Шомођи.

Иван Рац и Леонела Цифрић такмичили су се у старијој Ц категорији (ученици од 13 до 15 година) и Рац је конкуренцији дечака освојио осмо, а Леонела у конкуренцији девојчица девето место.

Уна Планчак и Константин Ничетин такмичили су се у млађој Б категорији (ученици од 10 до 12 година), и Уна је у категорији девојчица заузела двадесето, а Константин у категорији дечака 13. место.

Ученике из крстурске Школе је и за овогодишњи циклус такмичења припремао наставник техничког и информатичког образовања Зденко Шомођи, који је рекао да је задовољан успехом, с обзиром да су Рац и Цифрић сада прошли у вишу категорију, у којој су били најмлађи у најјачој конкуренцији, а Планчак је прва ученица у најмлађем узрасту из крстурске Школе која се пласирала на Републичко такмичење. Ничетина је у ОШ „Иса Бајић“ у Кули припремао наставник техничког Михајло Шанта из Крстура.

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ