Врбас и Крстур посетила делегација из Украјине

автор тах/маф
1k Опатрене

ВРБАС/РУСКИ КРСТУР – Делегација из Турје Ремете поред Ужгорода у Закарпатској области Украјине у петак и суботу посетила је Врбас и Руски Крстур.

У петак је четворочлану делегацију, на челу са градоначелником Турје Ремете Михалом Биганом, у Општини Врбас поздравио заменик председника Општине Ненад Велицки, као и чланови Општинског већа Горан Пејовић и Милорад Мијановић. Гости су посетили и просторије КПД „Карпати“, где их је дочекао председник Друштва др Дејан Захорјански и упознао их је са активностима КПД. Делегација је у Врбасу посетила и изложбу ручних радова Актива жена Врбаса, Основну школу „Светозар Милетић“, као и Градски музеј.

У суботу, 5. новембра, делегација је посетила и Руски Крстур – прво Школу „Петро Кузмјак“ где их је дочекала директорица Хелена Пашо Павловић и председник Савета Месне заједнице Владимир Олејар.

Гости су били веома заинтересовани да погледају све што крстурска Школа и њен интернат пружају, због могућег доласка деца из тих крајева на школовање у Крстур. Посетили су и Спортску халу и Месну заједницу, где су их домаћини упознали са условима живота у селу.

Гости су посетили и парохију, где их је примио парох о. Михајло Малацко, били су и у Катедралној цркви и Водици, а госте су пратили и домаћин из КПД „Карпати“ др Дејан Захорјански и крстурски привредник Елемир Рац.

6-Hosci-01

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ