Промоција седамдесет седме књиге о. др Романа Миза

автор мхк
1.1k Опатрене

НОВИ САД – У просторијама Екуменске хуманитарне организације (ЕХО), у Новом Саду јуче је одржана промоција књиге о. др Романа Миза „Хришћанство – путеви и странпутице – лексикон црквених и верских заједница, следби и јереса“, што је већ седамдесет седма књига о. Миза.

Свечаност је улепшао Хор „Хармонија“, са диригентом Весном Кесић Крсмановић и солистима Ану Римар и Милошом Ристићем, а на промоцији књиге присуствовао је и апостолски егзарх, владика Геогрије Џуџар.

Присутне је поздравио председник Скупштине ЕХО др Никола Новта, који је скренуо пажњу на то да је здравље социјално, духовно и материјално благостање, а не само одсуство болести, а модераторка програма била је уредница књиге Маријана Ајзенкол.

У најновијој књизи о. др Романа Миза обрађено је око 1 800 верских заједница, на око 700 страница, а о капиталном значењу новог дела говорили су издавач Драган Стојковић и публициста Марко Ђурић, обојица из Београда, директор ЕХО Владислав Ивичијак, а о својим искуствима са о. Мизом у упознавању верских заједница говорио је Јаким Хрубења.

Презентујући само одломке из свог енциклопедијског знања, о. Роман Миз закључио је да је овај његов пројекат допринос екуменизму и бољем међусобном упознавању, а циљ је, како је истакао – Господ Исус Христ.

Софинансијер књиге је ЕХО; преко свог пројекта Школа екуменизма.

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ