Може се пријавити за обуку за едукаторе

автор зам/сен
724 Опатрене

НОВИ САД – Грађански фонд (ГФ) „Панонија“ јуче је у Новом Саду одржао седницу са представницима одбора за образовање националних савета (НС) националних мањина, због подршке пројекту „На мом језику – неформално образовање за корак ближе ка послу“ .

Пројекат са неформалним образовањем треба да обухвати младе, са акцентом на осетљиве групе, који ће се школовати на матерњем језику и усмерити их ка будућем занимању ради добијања посла.

Представници одбора, међу којима је била и председница Одбора за образовање НС Русина Меланија Римар, дали су подршку пројекту, а на седници се говорило и о сарадњи НС и ГФ „Панонија“ у области подршке младима, а посебно о заједничком раду на унапређењу образовања на мањинским језицима у Војводини.

Грађански фонд „Панонија“ позива припаднике русинске, мађарске, хрватске, румунске, ромске и словачке националне заједнице до 25 година, који имају завршену средњу, вишу, или високу школу, да се пријаве на петодневни програм за едукаторе (тренинг за тренере), са темом приступања на тржиште рада.

Обука ће бити у октобру, а пријавити се може најкасније до 30. септембра. Услови за конкурисање и формуларе може се наћи на сајту
https://www.panfond.org/main.php?lang=sr&p=novosti

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ