Око 100 младих на Акцији „Дај и ти своју руку“

автор тах
1.1k Опатрене

КУЦУРА – На Радној акцији младих „Дај и ти своју руку“, коју је овог викенда у Куцури организовало Куцурско удружење младих, учествовало је око 100 акцијаша, највише из Куцуре, али и из Руског Крстура, Ђурђева, Врбаса, Куле, Новог Сада, Београда, Селенче, Марадика, Крагујевца, чак и из Канаде, а радни део одржан је у суботу, 23. јула.

Подељени у више група, млади су на више места у Куцури грађанима фарбали ограде, покупили смеће, уредили зелене површине, помагали по кућама и друго.

У суботу поподне такмичи су се у одбојци, кошарци и фудбалу, а своје уметничке способности испорбали су на креативним радионицама на којима су учествовала и деца са посебним потребама из куцурског Каритаса.

Уз молитву и певање, под називом „Три вере у једној кутији“, у суботу је одржана и духовна медитација у римокатоличкој цркви, а после планираних активности, учесници су били на ноћном купању на базену у Центру за физичку културу у Врбасу.

Јуче, у недељу, акцијаши су присуствовали на литургијама у православној, римокатоличкој или гркокатоличкој цркви, а затим су сви заједно посетили Војев салаш где су се одмарали, што је била и последња организована активност на овогодишњој Акцији младих „Дај и своју руку“.

1-Akcija-02

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ