На Сусрету двадесеторо рецитатора

автор зам
1k Опатрене

КУЛА – У оквирима Културне манифестације „Костељникова јесен“ у суботу, 19. новембра у Кули је одржан Сусрет рецитатора, а домаћин овог програма у ОШ „Петефи бригада“ је било РКУД „Хавријил Костељник“. Присутне је поздравио председник РКУД Владимир Бучко, а Мешовита певачка група Друштва отпевала је две народне песме, под руководством Еуфемије Планкош.

Амалија Ковач, модераторка програма, истакла је да је „Костељникова јесен“ ове године у знаку 130-годишњице од рођења Хавријила Костељника и присећајући се живота и дела др Костељника, нагласила је да је он ударио темељ „за кућу русинског језика“, оставио је за собом велики капитал, па је Ковачева прочитала одломак из Костељниковог Идилског венца „Из мог села“. Овогодишњи Сусрет рецитатора је био и у знаку 20-годишњице од почетка рада кулског Русинског КУД.

На Сусрету рецитатора ове године је учествовало двадесет рецитатора из места у којима живе Русини, а у музичком делу програма наступила је Лара Сопка на клавиру и Љиљана Кнежевић на хармоници, обе ученице Школе за основномузичко образовање Кула.

2-Recitatore-02

 

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ