Ватрогасци обележили Дан смањивања ризика од природних катастрофа

автор тах
961 Опатрене

КУЦУРА – У просторијама Добровољног ватрогасног друштва (ДОД) у Куцури јуче је организован програм поводом Светског дана смањивања ризика од природних катастрофа у оквиру којег је организован и ликовни конкурс, ватрогасна вежба, а дочекани су и гости.

На ликовном конкурсу учествовала су деца из куцурског Одељења „Грлица“ ПУ „Бошко Буха“ из Врбаса, на најлепши цртежи добили су и награде. На предавању и ватрогасној вежби били су и ученици ОШ „Братство јединство“, а ватрогасци су показали своју умешност у гашењу пожара. Уз надзор ватрогасаца, ученици су и сами гасили мањи пожар ватрогасним апаратом.

Посебни гости су били представници Каритасу Србије Јована Лончаревић и Елемир Џуџар, с обзиром да су у оквирима Каритасовог пројекта за превенцију од елементарних непогода куцурском ДОД обезбеђена средства за куповину дасака за чишћење снега, за шта је прошле године ДОД конкурисао у Каритасу Србије, а донацију ће обезбедити Каритас Аустрије.

Представљање активности ДОД, презентацију опреме и ватрогасне вежбе јуче је пратио и члан Општинског већа Општине Врбас задужен за комунално-стамбене делатности и привреду Душко Чутурило, председник Месне заједнице (МЗ) Куцура Жељко Бјелан и секретарица МЗ Јелена Бесермињи.

8-DOD-03

ПОВЯЗАНИ ТЕКСТИ